Basis pizzadej – den hurtige

En pizzadej skal helst stå og hæve i lang tid, det er derfor ikke en dej som er velegnet til at lave kort tid før der skal bages pizza. Det er en dej som skal have tid til at udvikle sig, det kan dog gøres uden at lade dejen hæve i et døgn.
Dette er opskriften på en pizzadej som først hæver i 4 – 5 timer, inden den efterhæver i 1 time. Så dejen kan tilberedes om formiddagen og så får lov til at stå og hæve i portionsstørrelser indtil den skal formes til pizzaer. Dejen kan se lidt tør ud og hæver ikke så meget, men har en rigtig god elasticitet og det er nemt at forme pizzaerne.
Pizzadej – den hurtige
Antal 4 personer
Ingredienser
- 500 g italiensk Tipo 00 hvedemel
- 3 g tørgær
- 3 dl lunt vand
- 7 g sukker
- 7 g salt
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Bland mel med tørgær og sukker i en skål, og vend det godt rundt.
- Opløs saltet i vandet sammen med olivenolie, og hæld det i dejen. Rør det hele godt sammen.
- Fortsæt med at ælte dejen sammen i ca. 5 minutter til dejen har en ensartet konsistens.
- Hæld dejen ud på et bord, kom olivenolie på hænderne og ælt dejen ved at trække den og derefter folde enderne ind over hinanden.
- Form dejen til en stor kugle og læg den i en stor skål som stilles til hævning ved stuetemperatur i 5 timer.
- Når dejen er forhævet, deles den i 4 portioner som formes til boller. Sæt bollerne på et stort spækbrædt eller en bradepande med plads imellem, så de kan hæve. Dæk med et viskestykke og lad dem hæve i 1 time.